Badrum att drömma sig bort i

Det sägs att det finns två rum i varje hus som verkligen påverkar dess värde för en potentiell köpare: köket och badrummet. Det kan alltså vara en riktigt lönsam affär att satsa en del av sitt sparkapital på att fräscha upp badrummet när det börjar se ofräscht och bedagat ut. Och om du inte alls går i säljtankar utan tvärtom trivs där du bor idag, då finns det ännu starkare skäl att skapa dig en egen liten oas i hemmet – kanske rent av ett litet hemmaspa?

Välj en stil som passar dig

Ett av nutidens stora problem är att vi har alltför många val. Alla blir vi överösta av allsköns idéer om hur våra hem kan och bör se ut enligt experter och kändisar som mer än gärna fläker ut sina hem till allas beskådan i tidningar, i TV och på nätet. Men tänk på att det är ditt hem det handlar om. Även om du idag kan renovera ditt badrum till en relativt billig penning är det kanske ingenting du vill göra om vart tredje år, så utgå från dig själv och din stil. Är du den stilrena typen kanske helkaklat i grått, svart och vitt passar bäst? Har du en mer excentrisk smak och vill ha ett badrum med genomgående djungeltema ska du kanske satsa på helt andra färger och material.

Fall inte för första bästa

När du kommit så långt att du börjar ge dig ut hos dina lokala återförsäljare för att titta på golvmaterial, väggkakel och inredning ska du tänka på att inte låsa dig vid första bästa erbjudande. Konkurrensen på marknaden är benhård och idag är det du som köpare som har makten. När du hittat något du verkligen vill ha, ta en diskussion med dina återförsäljare där du ställer olika erbjudanden mot varandra – du har ingenting att förlora men allt att vinna. Flera ledande butikskedjor hävdar att de själva har billigaste priset på en viss vara, kolla upp om det verkligen är så. Ett tips är att alltid använda Pricerunner innan du slår till och köper något.

Vem ska göra jobbet?

Så till det kanske jobbigaste när det gäller renovering i allmänhet och renovering av badrum i synnerhet: vilken hantverkare ska du välja? Om du inte har egna kontakter som du har erfarenhet av och litar på och du inte heller kan ta hjälp av vänner och bekanta för att få säkra tips, då ska du tänka på att nummer ett när det gäller badrum är att hantverkaren är våtrumscertifierad. Vidare är det alltid en bra idé att läsa omdömen och betyg på nätet. Är hantverkaren ifråga ärlig och har rent mjöl i påsen har han eller hon ingenting att dölja, och i de allra flesta fall går det att läsa sig till andras erfarenheter av företaget.

 

Var lika ärlig själv

Till sist kan det vara klokt att tänka på din egen roll i processen som väntar när du och din hantverkare har kommit överens. Var rak och tydlig med vad du vill. Skissa gärna både för hand och på dator så att den som ska skapa dina drömmars badrum har en rimlig chans att göra rätt.  När du ser att arbetet går åt rätt håll, håll dig undan och låt experterna göra jobbet. Snart kan du lägga dig i ett hav av badskum och bubblor och njuta av livet!