Boka städfirma – enklare än någonsin

Det blir allt mer vanligt att få hjälp med städningen i det egna hemmet. Både äldre som unga väljer att anlita städfirmor för hemstädning så väl som städning inför specifika tillställningar eller högtider. Att vi får möjlighet att använda oss av RUT-avdraget har naturligtvis gjort att allt fler faktiskt har råd, men enkelheten har också bidragit till den växande populariteten.

Nuförtiden är det enklare än någonsin att boka hemstädning via en städfirma. Den moderna tekniken har gjort det möjligt för människor att snabbt och enkelt kunna hitta en städfirma som de tycker om, be om offerter och dessutom boka in städningar med städfirma malmö över nätet. I vissa fall kan man fortfarande behöva kontakta städfirman för att boka, men i många fall är bokningssystemen så avancerade att kunderna kan lösa detta på egen hand. Det har inte bara gjort att allt fler väljer att boka, utan även att städfirmorna har möjlighet att ta emot fler kunder.

Hur bokar man städning?

Hur du bokar din städning beror på vilket företag som du har valt att använda dig av. Om du har möjlighet att själv boka via nätet så sker detta vanligtvis genom att du fyller i uppgifter om dig själv, din bostad, vilken städning du önskar och därefter väljer ett datum och en tid som finns ledig. Finns ett bokningssystem online så kan du boka hemstädning vid ett enstaka tillfälle så väl som städning i abonnemangsform.

Finns det inte möjlighet att boka via hemsidan så kommer du att behöva kontakta städfirman. I majoriteten av alla fall kan du boka via mail så väl som via telefon.

Har du inte använt dig av en städfirma tidigare är det dock rekommenderat att du kontaktar städfirman via telefon första gången. På så sätt har du möjlighet att ställa frågor och få viktig och nyttig information inför ditt första städtillfälle.

Hur gör man med RUT-avdraget?

Många väljer att anlita städfirmor just för att man nu har möjlighet att ta del av RUT-avdraget, men hur fungerar det med RUT om man väljer att boka över nätet? Kort och gott kan vi säga att det inte är någon skillnad alls. När du bokar kommer du att få fylla i ditt personnummer och lämna information om du vill använda dig av RUT eller inte. På så sätt kan städfirman sedan se att du har valt att nyttja avdraget och ser då till att detta läggs in i systemet. Att du bokar online har ingen betydelse för huruvida du får använda dig av RUT eller inte.

 

Städning med faktura

Om du har möjlighet att använda dig av faktura som betalningsmedel i samband med att du bokar städning så rekommenderar vi att du gör det. Idag skickar många företag faktura via mail, vilket gör att du slipper fakturaavgifter. Genom att ta din hemstädning på faktura så kan du först se till att du är nöjd med städfirman så väl som resultatet av din inbokade städning. Om du ska ha städning på en återkommande basis så är detta extra viktigt.